donderdag 7 juli 2011

Nederland is mentaal bankroet

ALLES VAN WAARDE IS WEERLOOS - en dat het minder moet is wel duidelijk maar het huidige economische beleid is destructief met uitsluitend een angelsaksische visie waar de hebzuchtigen garen bij spinnen - het noodzaakt dat WIJ kenbaar moeten maken dat DEZE WERKWIJZE niet verder door mag gaan. Dit had ik al eerder geschreven voor de actie Mars der Beschaving van 26 en 27 juni j.l. Maar het blijft voorlopig/mogelijk de komende jaren wel staan. Het is onwijs dat een vice-premier en CDA-minister met zijn betoog de tweedeling tussen de bewoners in dit kleine land op de spits drijft.

Ik schaam me Nederlander te zijn waar een grote groep (slecht geїnformeerden) zich schaart in een opvatting terug onder de Keulse pot te gaan kneuteren inclusief die Henks&Ingrids die net als Piggelmee graag weltevree hun materiële leventje willen doorzetten en dat maar blijven opeisen. HALLO NEDERLAND - WORDT EENS WAKKER!!!! Nederland, eens zelfs internationaal vermaard om zijn tolerant leefklimaat, zo loyaal en solidair is weggezakt in een onveilig klimaat waar het slecht kersen eten is; deze zomerse aanbiedingen ten spijt.

De grove uitholling van de bezuinigingen van deze regering hollen vooral de beschaving uit. De sterken verwijten de zwakken dat ze zwak zijn. Als je been breekt met surfen is je verzekering gedekt; MAAR ben je ontzet, zelfs mentaal OUT van je toegezegde ontslag, van de jarenlang opgebouwde stress dan moet je betalen. PGB's geven mensen hun waardigheid hulp zelf aan te trekken - natuurlijk zijn er uitwassen. Onze leefcultuur staat er vol van - wie komt er nu met geld weg???!!

Ook niet de (podium-)kunstenaar - zij werken immers al voor een karig loon. Het aangename stuk in dit leven wordt gediend door mensen die je gewaar maken van twijfel, ruimte eens anders te kijken, te beleven waar het nu echt om gaat. Veel bedrijven en organisaties varen wel bij de impact van een culturele broedplaats. Met het huidige beleid verliest Nederland zijn positie van hoogwaardig culturele inbreng. Het moet vooral bekend zijn/inwisselbaar want elk danser zou toch het Zwanenmeer willen dansen. Niet dus! Er gaat vreselijk veel verloren aan echte compassie, aan echte schoonheid.

Het fungehalte waar het publiek van zijn ellende graag afgeleid wil worden is het enige aanbod wat ons rest. Het maakt eenieder eenzaam, inwisselbaar in een dor landschap wat Nederland heet. Onze beschaving is opgedroogd en wordt niet gevoed, bediscussieerd en opgewaardeerd. Dat veel schijn mag verdwijnen lijkt me wel duidelijk!! 
Helaas schuilt in iedere(vele)burger(s) de vanzelfsprekendheid dat ie voor zichzelf denkt -ik-ik-ikken- en de rest kan stikken!!! Beschaving houdt in dat je dat misschien wel denkt maar niet doorleeft; opdat je weet dat jij die ander ook nodig hebt; ook als het een Marokkaanse thuishulp is. Zij verdient meer respect; een ieder die zich inzet voor de samenleving zonder machtsvertoon, eigenbelang en prestige. Wij, onderling in Nederland en daar in het grote buiten moeten HET met elkaar SAMEN DOEN om samen met elkaar te kunnen verhouden. Anders creëren we een onleefbare wereld. 'n AardpeerEditie juli 2011


Geen opmerkingen:

Een reactie posten